JenLab oferă o nouă verificare a calității pentru transplantul de cornee

Bolile corneene reprezintă a doua cauză majoră a orbirii la nivel mondial. Când tratamentele convenționale eșuează, vederea pacienților poate fi restabilită numai prin transplantul de cornee umană donată.

Transplantul cornean este cea mai frecventă procedură de transplant din lume. Cu toate acestea, nu sunt suficienți donatori pentru a satisface cererea, cu timpul de așteptare de până la nouă luni pentru o cornee donată. Adăugând la această problemă, un număr mare de probe donate sunt nepotrivite pentru transplant, datorită înregistrării medicale a donatorului sau datorită calității reduse a țesuturilor, cum ar fi o densitate a celulelor endoteliale scăzute. În mod normal, corneea donată se păstrează zile sau chiar săptămâni în recipiente speciale înainte de transplant.

Transplantul cornean este cea mai frecventă procedură de transplant din lume

Multi-foton tomografie
În prezent, verificările de calitate ale corneelor donate se efectuează prin examinare cu lampă fantezie, furnizând informații despre anatomia și morfologia corneei. La JenLab , am dezvoltat o metodă nouă cu o rezoluție mai bună, oferind informații suplimentare despre metabolismul celular, precum și despre organizarea structurală a colagenului stromal. Metoda se numește tomografie multifotonică (MPT).

MPT bazat pe tehnologia cu laser femtosecundă cu infraroșu apropiat este deja în uz clinic pentru a furniza biopsiile optice non-invazive, fără etichete ale pielii umane. Aplicațiile actuale includ detectarea precoce a cancerului de piele neagră, evaluarea produselor cosmetice anti-îmbătrânire și măsurarea subțierea pielii la astronauți după o călătorie spațială pe termen lung.

Acum, cu finanțare din programul Orion 2020 al UE (subvenția 726666, LASER-HISTO, faza 2-IMM), JenLab inițiază utilizarea MPT pentru o verificare îmbunătățită a calității transplanturilor de cornee, utilizând imagistica metabolică optică, imagistica de colagen și lipid / Imagistica cu apă. Starea metabolică poate fi evaluată prin durata de viață fluorescentă a coenzimelor autofluorescente. Rețeaua de fibrilați de colagen poate fi înregistrată printr-o generație armonică secundară (SHG), unde fasciculul laser cu infraroșu este transferat în lumină albastră slabă. Informațiile chimice privind distribuția lipidelor și conținutul de apă pot fi obținute prin spectroscopie rapidă Raman (CARS). CARS deschide, de asemenea, o cale de studiere a farmacocineticii picăturilor de ochi.

Vedere clară în cornee
În procesul MTP al JenLab, detectoare multiple permit măsurarea simultană a autofluorescenței, a duratei de viață a fluorescenței, SHG și CARS cu sensibilitate individuală la fotoni. O secțiune optică tipică constând în 512 x 512 pixeli durează doar șase secunde. Celulele intracelulare și rețeaua de colagen pot fi văzute imediat pe ecran.

Într-un prim studiu clinic efectuat la Centrul Medical din Saarland, am demonstrat că imaginile MPT pot fi folosite pentru a caracteriza morfologia straturilor corneene, a celulelor intratissue, a rețelei de colagen și a metabolismului corneei umane. Mai mult, poate fi detectată o contaminare bacteriană.

Interesant, sa constatat că metabolismul unei varietăți de celule intratissue crește odată cu donarea, în timp ce metabolismul celulelor endoteliale importante scade. Astfel, MPT poate fi folosit pentru a optimiza procedura de depozitare și pentru a evalua momentul potrivit pentru transplant.

Noi credem că, în următorii câțiva ani, MPT poate fi utilizat pentru verificări de calitate la nivel înalt ale corneelor donate pentru transplant, în scopul creșterii numărului de rezultate chirurgicale pozitive. Mai mult, MPT in vivo va fi foarte probabil folosit în ochiul uman pentru a diagnostica bolile precum diabetul printr-o vedere directă în corp prin fereastra umană transparentă: corneea.

Shanghai New Eyes Medical Inc. a fost înființată în 2005 și a fost publicată în 2012. Este prima companie publicată în domeniul medical oftalmologic.

Suntem specializati in sistemul de inregistrare video digital pentru echipamente oftalmice, cum ar fi microscop lampa cu fantă, microscop camera cu fundus, microscop chirurgical oftalmic, scanare AB, oftalmoscop etc.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic pe: http://www.eyesmed.com/products