Efectul supresiei clipirii în cazurile critice ale ochiului uscat prin evaporare asupra calității vizuale

Obiectiv: Studierea efectului suprimării blitz-ului asupra calității vizuale în cazurile critice ale ochiului uscat prin evaporare.

METODE: Aberațiile cu înaltă ordine ale ochiului (HOA) au fost măsurate continuu în 10 ochi cu un timp scurt de rupere (TBUT 3,0 ± 0,6 secunde) timp de 30 de secunde fără colorare a suprafeței oculare și lacrimi nu au fost deficitare. În timpul măsurării, subiecții au fost rugați să clipească o dată la fiecare 10 secunde, mai mult decât dublul TBUT. Analizați datele de aberație, inclusiv aberațiile cvasi-asemănătoare, aberațiile sferice și HOA total, până la a șasea ordine a polinomului Zernike.

REZULTATE: Schimbarea continuă a HOA totală la subiecții cu TBUT mai scurte a fost într-un model de fierăstrău, cu o curbă clară în sus, care a crescut după ce clipea. După 5-9 secunde de clipire, HOA totală a fost semnificativ mai mare decât imediat după ce clipea (P <>

CONCLUZII: Subiecții cu TBUT scurte care suprimă clipirea pot reduce calitatea vizuală, cum ar fi când privirea se află pe terminalul de afișare video, chiar dacă există suficient lichid de rupere. Cuvinte cheie: ruptură film de rupere examen de ochi uscat ochi

Ochii uscați pot fi clasificați ca lipsa ochiului lichid uscat apos și a ochiului uscat prin evaporare. 1 În cazul ochiului uscat cu evaporare ușoară, cantitatea de lichid lacrimal nu este întotdeauna redusă și numai scurtarea timpului de rupere a filmului lacrimogen (TBUT) poate explica anomaliile lacrimogene. 2 Există multe cazuri critice în practica clinică. Între ochi uscați prin evaporare și ochi sănătoși, se constată că TBUT este scurtat și apar simptomele ochiului uscat. Cu toate acestea, suprafața oculară nu este deteriorată, iar lacrimile nu sunt insuficiente. 3 În ochii scurtcircuitați TBUT, filmul lacrimal poate începe să se rupă rapid în următoarea clipire a ochiului la următoarea clipă, în ciuda faptului că suprafața ochiului are destule lacrimi; acest lucru poate produce simptome de ochi uscat cu vedere încețoșată, oboseala ochilor și disconfort.

Pentru a cuantifica efectul reducerii scurgerii TBUT asupra calității vizuale dinamice după clipiri, aberațiile de înaltă ordine (HOAs) au fost măsurate în mod continuu pe subiecți scurți de TBUT în timpul unui interval de clipire de 10 secunde care a depășit dublul TBUT.