Anomaliile anormale ale filmului lacrimal au condus la o reducere a calității vizuale, datorită aberațiilor cu valuri variabile în timp

Scop: Din cauza dinamicii anormale a filmului lacrimal, aberația valurilor (WFA) a ochiului se schimbă în timp. Pentru 13 ochi cu dioptrii diferiți, am folosit o metodă de simulare pentru a investiga schimbările în calitatea vizuală a aberațiilor cu valuri în timp.

METODE: WFA de 13 ochi normali ai 13 subiecți a fost măsurat o dată la fiecare secundă timp de 10 secunde. În primul rând, am simulat WFA după refracția tradițională a excimerului cornean prin eliminarea aberațiilor de ordinul doi ale măsurătorilor cel mai puțin semnificative în măsurătorile consecutive WFA. În al doilea rând, am simulat WFA după o intervenție chirurgicală de refracție personalizată excimer prin eliminarea aberațiilor de ordinul a șasea ale celei mai puțin semnificative măsurători în măsurarea continuă WFA. Am calculat raporturile Strehl și imaginile retinale ale acestor WFAs consecutive.

REZULTATE: Într-un singur ochi, după ce a clipit în același punct de timp, sa constatat că pătratul mediu rădăcină (RMS) al WFA corectat a doua a fost uneori mai mic decât pătratul mediu rădăcină al WFA corectat de la al doilea la al șaselea Ordin. Cu toate acestea, în celelalte 12 ochi, pătrarul mediu rădăcină al corecției de ordinul doi până la ordinul al șaselea este mai mic decât pătratul mediu rădăcină numai după corecția de ordinul doi. La 8 ochi, raportul Strehl după corecția a doua ordine până la a șasea ordine este mai mare decât raportul Strehl corectat la al doilea rand. În cele 5 ochi rămași, rapoartele Strel de la ordinul a doua până la cea de-a șasea ordine sunt câteodată mai mici decât corecțiile de ordinul doi.

Concluzie: În simulări, corectarea aberațiilor de ordin superior de timp invariante reduce de obicei valoarea RMS, dar nu întotdeauna are ca rezultat raportul Strehl mai mare decât raportul Strehl obținut numai prin corecția de ordinul doi. Jpn J Ophthalmol 2007; 51: 258-264 © Japonez Societatea Oftalmologică 2007

Cuvinte cheie: Aberație, Imagine retină, Abermetru Shack-Hartmann, Strehlby, Film de lacrimi

Introduce

Studiile privind aberațiile de la nivelul ochilor umani (WFA) au arătat clar că aberațiile monocromatice reduc calitatea vizuală. 1,2 Motivul scăderii nu este numai fenomenul static, ci și dinamica întregului ochi. 3.4 Dinamica tipică a ochilor, care reduce calitatea vizuală, este dinamica filmului lacrimal, reglarea ochiului total de 5-7, 8, 9 și activitatea cardiovasculară. 10

Au fost realizate studii privind dinamica filmului lacrimal, adică măsurători continue folosind un imager de cornee pe disc Plassido. 11-14 Nemeth și colab. 11 au măsurat schimbările în regulile de suprafață, asimetria suprafeței și puterea corneană. Goto și colab. 12 și Kojima și colab. 13 a calculat modificarea zonei de ruptură și a ruperii bazate pe imaginea discului Placido. Montes-Mico et al. 14 a evaluat WFA corneal calculat pe baza imaginilor discului prusian de pacienți cu ochi uscați. Recent, oamenii au investigat modificările de aberație după ce clipeau, și anume funcția de răspândire a punctului de măsurare (PSF) 5 și valoarea totală a ochiului WFA. 6,7 Creșterea totală a WFA în clipa următoare după câteva secunde. 5-7 Tutt et al.15 a studiat calitatea vizuală a dinamicii anormale a filmului lacrimal.

Pentru a investiga modificările calității vizuale cauzate de dinamica filmului lacrimal, am măsurat continuu post-WFA clipește. Apoi, utilizați modelul de calcul simplu descris mai jos pentru a simula WFA următorului ochi: o dată supus unei operații convenționale de refracție cu laser a corneei sau corecție de refracție prin ochelari și odată supus unei intervenții chirurgicale personalizate de refracție cu laser a corneei sau prin lentile de contact personalizate Corecție refracție. Pe baza acestor rezultate WFA computerizate continuu, am modelat modificările temporale ale imaginilor retiniene ale inelului PSF, Strehlbi și Landolt.